Adopterad

Har barnbeskedet kommit eller har ni rent av redan kommit hem med ert lilla barn? Välkomna att ringa och berätta det för oss. Vi kommer gärna på hembesök när ni har landat och är redo för att ta emot besök.

adopterad.jpg

Har ni frågor innan barnet kommer eller inför resan till adoptionslandet så är ni hjärtligt välkomna att höra av er. Vi kan träffas här på barnavårdscentralen och prata lite. Då får vi också möjlighet att dela ut lite läsvärt material som ni annars får när ni kommit hem.

Vi på Systrarna Söder vill nämligen hälsa er barn och föräldrar som fått varandra genom adoption hjärtligt välkomna till vår barnavårdscentral! Vi vet att det är en stor prövning och lång väntan att bli förälder till ett barn som man adopterar och att det verkligen är en ”flying start” från resan till adoptionslandet till det att man landar med sitt barn hemma och första tiden därefter.

Vi vill gärna vara med och stötta om det behövs och finnas till som ett bollplank när ni som familj ska lära känna varandra. Vi som jobbar här har lång erfarenhet av adoptivbarn och ett stort intresse att följa er familjer. Hembesök och besök på mottagningen erbjuder vi efter behov. Här får alla adopterade träffa barndoktor vid läkarbesöket.