Systrarna Söder - med Barnbyrå

Välkommen! Så roligt att du har hittat hit! Barnbyrån är nämligen Systrarna Söders verksamhet med kurser och tjänster, alltid med barn- och/eller föräldrafokus.  Barnbyrån ligger helt utanför vår BVC-verksamhet men finns i samma, nya, finfina lokaler.

spadbarnsmassage.jpg

Spädbarnsmassage

Nu har du chansen att tillsammans med andra nyblivna föräldrar uppleva hur väl en liten bebis kan må av att bli masserad! Allt i sin egen takt och alltid på barnets villkor. Våra instruktörer är diplomerade spädbarnsmassöser och barnsjuksköterskor. Vi älskar det här med massagen – en stund för nedvarvning, verkligen! 


Hjärt- lungräddning barn och luftvägsstopp

Systrarna Söder presenterar stolt – utbildning enligt HLR-rådets riktlinjer med riktiga övningsdockor! 
Välj mellan dagkurs då man kan ta med sin bebis eller barnfri kvällskurs. Vi varvar praktiska övningar med teori kring hjärt- lungräddning och lite barnsäkerhet i allmänhet. Så klart övar vi också på om barn ”sätter i halsen”. 


vaccin.jpg

Familjevaccinering – succén fortsätter

Vi på BVC får ofta frågan om vi kan hjälpa till med andra vacciner som man kan behöva utöver Barnhälsovårdens basprogram. Vacciner som man betalar för. Det kan vara inför en utlandsresa eller när somrarna i skärgården nalkas och fästingarna vaknar till liv. Det gör vi gärna!

"Stick-in", TBE-vaccinering - drop-inmottagning under våren


Barnpassning med koll

Är du också intresserad av att få lite hjälp med barnen ibland? Vi erbjuder barnpassning till familjer som lite regelbundet behöver någon som kan vara tillsammans med deras barn. Vanligtvis hämtar man på förskolan, hänger i lekparken ett tag och fixar en enklare middag. Därefter umgås man med barnet tills en förälder kommer hem. 

Ett barnpassningskoncept som drivs av barnsjuksköterskor och som ger trygghet för både föräldrar och barnpassare, i första hand i Hammarby Sjöstad och på Södermalm. Alltid med barnets bästa i första rummet! 


gympa.jpg

Hyr vår festlokal - kalas eller namngivningsfest!?

Vill man fixa partyt själv så går det fint att hyra vår härliga och festliga lokal! Vi tillhandahåller det mesta som glas, tallrikar, bestick  – muggar i plast och porslin.  Vi har rustat köket med allt vad vi tänker att en fest behöver.


mote.png

Möteslokal kvällstid

Letar du efter en mysig möteslokal för de mindre sammanhangen? Med tillhörande köksdel för kaffekok och uppdukning. Vi tillhandahåller vår fina kurslokal på vardagskvällar från 17-tiden. 17 personer sitter ledigt vid bordet. Många fler om man väljer att sitta fritt på stolar.


psykolog.jpg

Hyr samtalsrum kvällstid

Vi har möjlighet att dela med oss av vårt trevliga samtalsrum från, framför allt, 16-tiden på vardagar till andra verksamheter. Självklart nyttjar man även vårt mysiga väntrum, toaletter och personalkök.